Hoe kies je de juiste schooltas uit?

Wanneer je naar school gaat, is een schooltas een cruciaal onderdeel van je dagelijkse routine. De schooltas gaat namelijk elke dag mee en bevat de belangrijkste dingen die je als scholier elke dag nodig hebt, namelijk schoolspullen zoals boeken, etui, schriften en je lunch. Het is dus belangrijk dat je tijd besteed aan het uitkiezen van een goede schooltas.

Hoe kies je de juiste schooltas uit?

Een rugzak is vaak de beste keuze voor scholieren, want hier kun je makkelijk zwaardere boeken in kwijt, zonder dat het snel oncomfortabel wordt om te dragen. Verder kun je het beste kiezen voor een schooltas die een gewatteerde schouderband en rugpand heeft. De schouderbanden zijn idealiter niet al te smal, want brede schouderbanden maken het dragen ook wat fijner. Een tas is heel persoonlijk, dus “pas” een tas van tevoren altijd even en doe er eventueel een aantal schoolboeken in om te kijken of de tas bij jou past. Een grote rugzak klinkt bijvoorbeeld erg handig, maar als jij niet zo groot van postuur bent, dan kan zo’n grote rugzak erg vervelend zijn om te dragen en het zal bovendien ook misschien een beetje gek staan.

Leuke schooltassen

Er is enorm veel keuze als het op schooltassen neerkomt, want hippe merken als Herschel en Eastpak komen ieder jaar weer met de leukste exemplaren, gebaseerd op de laatste trends. Leuke printjes zoals palmboombladeren of vogeltjes maken van je schooltas meteen een uniek item, maar een rugzak in het zwart of donkerblauw misschien een beter idee. Waarom? De schooltas zul je elke dag mee moeten nemen, dus het zou zonde zijn als je na een paar weken alweer een nieuwe tas zou willen. Op trouwlinks.nl geven ze nog tips voor als je een tas wilt kopen als trouwcadeau. Kies dan in ieder geval een tas uit waar ze niet snel op uitgekeken raakt en bij zoveel mogelijk outfits past! Met een rugzak in een effen kleur (een neutrale kleur of jouw lievelingskleur) speel je dus safe. Er zijn ook speciale dames schooltassen met hippe prints en vrolijke kleurtjes.